keskiviikko 20. marraskuuta 2013

TIPATON tammikuu ;)


Viikko on vierähtänyt, taas. Perjantaina veljentyttöni S (ja O) oli meillä kokopäiväkylässä. Veljeni M lähti vähän virkistäytymään Leville "duunireissulle". Mutta sehän sopi meille, oli tosi mukava päivä! Tytöt tulivat hyvin toimeen, niinkuin yleensäkin ja pikkuSkin pärjäsi hyvin leikeissä mukana! :) 

Kolme ässää 

Koska tytöt leikkivät niin kiltisti keskenään, ja niimpä päätimme kummityttöni ja veljentyttöni On kanssa leipoa porkkanakakun. Ja siitä tuli täydellisen makuinen!
NAM!

 Muuten viikonloppu vierähtikin töiden parissa ja se hurahtikin todella nopeasti. Maanantaina saimme äitikaverini Sn poikiensa kanssa kylään. Iltapäivällä kävimme jumpassa ja illalla perinteinen familymeeting pidettiin meillä. Tarjolla oli kolme pellillistä lämpimiä voileipiä sekä kaupasta ostettua valmiskakkua (oli muuten aika hyvää! Se oli joku Födingen Marabou-kakku ja oli tosi hyvän makuinen!) sekä pakastimesta otettuja suklaamuffinsseja. Olisin leiponut iltaa varten, mutta meillä ei ollut kananmunia eikä margariinia, eikä keksinyt mitään leivonnaista mihin ei olisi tullut kumpaakaan noista! :) Aamulla tein banaanisuklaamuffinsseja, joihin käytin loput leipomisainekset. Täytyy sanoa että niistä tuli todella hyviä ja sen todistaakin se, ettei niitä jäänyt tarpeeksi tarjolle illan familymeetinkiin! ;)

Moni kakku päältä kaunis, mutta käänteisesti! ;)
Eilinen meni hujauksessa ja päällimmäisenä siitä jäi mieleen muutaman joululahjan ostelu ja suurimman osan lahjojen paketointi. Aloin paketoimaan lahjoja kun tytöt olivat jo sängyssä, mutta IsoS vielä hereillä. IsoS huuteli sängystä, että kenen synttärit on viikonloppuna, kun paketoit kerta lahjoja! :) Onneksi viikonloppuna on mumman synttärit, joten Mumma toimi alibinani. Eli kahta ihmistä lukuunottamatta kaikki lahjat on nyt ostettu. Ja heillekin tiedän, mitä ostan. Familyman tunnetusti ei ole vaivannut vielä ajatustakaan joululahjoille. ;) Perinteitä kunnioittaen se luultavasti lähtee joululahjaostoksille juurinkin joulusiivouspäivänä... Tylsää kun en voi kertoa täällä mitä olen ostanut!!

Tänään kävimme puistoilemassa ja  kääntymässä työpaikallani. Iltapäivällä ystäväni ja naapurini S tuli lastensa kanssa meille kylään. IsoS ja L menivät naimisiin ja tuore morsian yritti pakottaa sulhoaan häävalsiin! :)
 


PikkuS antaa halit koko ajan kasvavalle bestikselleen

Olin aamulla perunut jumpan, koska pikkuS yski niin paljon yöllä. Kuitenkin 15 minuuttia ennen jumpan alkua Familyman pölähtikin kotiin! Koulun tunnit olivat peruttu, joten lähdin pää kolmantena jalkana jumppaan. Ja kerkesin kuin kerkesinkin. :) Nyt kysynkin teidän mielipidettä, koska minulla on ongelma.. Olen täälläkin kertonut, kuinka olemme aloittaneet perhejumpan. IsoS on ollut siellä selkeästi vanhin ja vaikka leikit on vähän pienemmille tarkoitettuja, ei se ole häntä haitannut, vaan molemmat tytöt ovat viihtyneet siellä tosi hyvin. Nyt kevään ilmottautuminen on alkanut ja ohjaaja sanoi  nätisti siitä keskusteltuamme, että IsoS on yli-ikäinen ryhmään. Eli käytännössä minun pitäisi nyt valita perutaanko koko jumppa vai laitanko IsoSn lapsiparkkiin siksi aikaan ku itse menen jumppaamaan pikkuSn kanssa! IsoS käy omassa tanssissaan, mistä tykkää kovasti, joten sitten molemmilla olisi oma juttu, mutta minusta se on vähän epäreilua IsoSää kohtaan jos joutuu parkkiin siksi aikaa. Hän tykkää kyllä käydä parkissa, mutta käy siellä jo kaksi kertaa viikossa! Mitä mieltä olet?

Viikonloppuna meillä onkin juhlaa juhlan perään. Perjantaina vietämme ystäväporukkamme kanssa pikkujouluja! :) Kaksi ystäväpariskuntaamme tulee meille ja teemme "italiaistyyppistä pizzaa". Viimeksi pojat tekivät pizzaa viitisen tuntia, joten toivotaan, että perjantaina aloitettu pizza saataisiin uunista uloskin perjantain puolella. Lauantaina kyläpahasessamme vietetään joulunavajaisia, joten suuntaamme aamutuimaan kaupungille nuuskimaan joulutunnelmaa. Lisäksi olisi mahdollisuus mennä tutustumaan paloautoihin, sillä samaan aikaan olisi tarjolla Päivä paloasemalla-päivä. Saa nähdä kuinka keretään kaikkialle!

Lauantaina olisi tiedossa edellä mainitsemani Mumman syntymäpäivät. Lahjan mumma onkin jo pojaltaan saanut (jonkun teknisen vempeleen, ehkä joku vahvisti?!?, josta äiti ja poika olivat innoissaan). Mukaan meiltä lähtee kuitenkin täytekakku. Koristeita olen väsätty tänään, mutta katsotaan vasta kakun valmistuttua päätyvätkö kakkuun! :) 

IsoS on todella tarkkakorvainen tyttö. Silloinkin kun kuvittelet, ettei hän kuuntele, hän on todellakin kuunnellut. Neiti kuuntelee tarkasti esim laulujen sanoja ja kysyikin yksi päivä minulta uuden Jenni Vartiaisen biisin sanojen merkitystä: "Äiti, mitä se Jenni tarkottaa kun se laulaa, että On tammikuu, pitkä ja tipaton? Mitä se tipaton tarkoittaa?" No siinä äiti sitten sönkötti jotain, että silloin ei varmaan ole satanut vettä! :) Jos et tiedä mistä biisistä on kyse, niin tässä linkki youtubeen.

Mukavaa viikon jatkoa! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi ihanaa jos kommentoisit ja kertoisit mielipiteesi!